Over mij

Mijn naam is Amber Kempers, 25 jaar oud en woonachtig in Alphen aan de Rijn. Van kinds af aan ben ik grote dierenliefhebber en ik wist dan ook altijd al dat ik graag met dieren wilde werken. Ik ben “gedragsdeskundige, gespecialiseerd in het welzijn van honden”. Dit volgens de richtlijnen van de PDTE (Pet Dog Trainers of Europe). Lees deze richtlijnen op deze link

Mijn grootste passie:
Mijn passie is het samenwerken met honden, op een manier die wederzijds respect en plezier uitstraalt. Elke hond is zijn eigen individu en dat maakt het voor mij juist zo bijzonder. Op welke manier zit dit individu lekker in zijn vel? Hoe kunnen we de hond aan zijn natuurlijke behoefte te voldoen. Hoe zetten we de hond en begeleider op voor succes samen. Hondentaal vind ik echt fascinerend. Deze taal is zo conflict-vermijdend, subtiel, bijzonder en ingewikkeld tegelijk. Amber's Dogwise is vorig jaar ( 2019) begonnen als een pagina die meer inzichten wilde bieden in de hondentaal. Om meer begrip te creëren en te zorgen dat de hond beter begrepen werd door de begeleider. Dit doe ik aan de hand van foto's en video's van mijn eigen honden. Ik ben van mening dat je echt pas goed hondentaal kan leren als je het in het echt ziet.

 

 

Mijn werkwijze:
Communiceren in plaats van commanderen. Deze quote leerde ik tijdens mijn opleiding. Dit is precies hoe ik de band tussen honden en hun begeleiders graag zie.
In mijn methodes staat het welzijn van de hond centraal. Dit betekent dat ik samen met jou ga kijken naar de onderliggende emotie van de hond, waarom laat je hond dit gedrag zien en hoe kunnen we dit verbeteren voor zowel de hond als zijn of haar begeleider. In mijn methodes gebruik ik absoluut geen correcties, methodes met dwang of correctiemiddelen. Dit kan zowel schade brengen aan de fysieke als mentale toestand van de hond. Ook gebruik ik geen hulpmiddelen die ongemak kunnen geven aan de hond zoals een antitrektuig, halsband hoog in de nek of bijvoorbeeld een Bench.  Ik sta echt achter methodes die het welzijn niet schaden.

Mijn doel is om de relatie tussen begeleider en hond optimaal te verbeteren. Dit doe ik door de relatie in balans te brengen en de begeleider te helpen de hond te begrijpen. Wat vertelt jouw hond jou met zijn gedrag? Welke emotie voelt hij daarbij?

Ben jij een begeleider die de hond als volwaardig lid van het gezin ziet, graag meer wil leren over honden- lichaamstaal en niet wilt werken volgende de achterhaalde dominantie-theorie met de daarbij behorende correcties? Dan kunnen wij samen aan de slag.

 

Ik weet hoe het is.
Omdat ik zelf een flink traject door ben gegaan met Nora voor haar rugzak aan gedragsproblemen, weet ik hoe het is om een hond te begeleiden die niet "normaal" is. Ik weet hoe je je voelt als je ongewenst commentaar krijgt. Het gevoel van onzekerheid die je krijgt. Ik weet hoe het voelt om moe te zijn van het trainen. Soms lukt het gewoon even niet. Ik begrijp het wanneer het even niet lukt, en weet hoe trots je kan zijn om de meest simpele dingen en ieder stapje vooruit in de juiste richting. Schaam je niet als jou hond anders is als andere. Want wat is nu eigenlijk normaal? Jou hond is uniek. Als het nu niet lukt, is er morgen weer een nieuwe dag. Benieuwd tegen welke problemen ik aanliep met mijn honden? Klik hier

 

Mijn opleidingen:
In 2017 ben ik geslaagd voor mijn MBO diploma Dierverzorging. Binnen deze 4 jarige dier opleiding heb ik verschillende specialisaties gevolgd.  Denk hierbij aan het Honden en katten Besluit (vakbekwaam houden van honden en katten). Hiervoor heb ik ook veel praktijk ervaring meegemaakt in de vorm van stages of vakantiebanen bij asielen en pensions en heb hierdoor kennis gemaakt met een heleboel verschillende honden en honden rassen, hun eigen karakter en natuurlijk honden gedrag. In het asiel kwam ik regelmatig honden tegen met een rugzak, een bijzonder verleden en ook wel stereotype gedrag. Ik wilde graag leren hoe ik deze honden beter kon begrijpen en helpen met trainingen etc.

Ook heb ik tijdens de opleiding een specialisatie gedaan richting de dierentuin dieren. In de dierentuin wereld zijn ze enorm bezig met gedrag, denk aan natuurlijk gedrag en abnormaal gedrag, Verrijking en hoe dieren leren (leerprincipes). Hierdoor werd mijn interesse naar natuurlijk gedrag van dieren alleen maar groter en ik wist dan ook dat ik hier in door wilde leren.

Na het behalen van mijn MBO diploma ben ik dan ook opzoek gegaan naar manieren om door te blijven leren over gedrag. En dan wel bij honden omdat daar mijn passie het meeste ligt. Ik ben daarom kort erna gestart met de opleiding Ethologie (gedragsleer), en daarna doorgegaan met de opleiding tot Gedragstherapeut bij Feedback opleidingen volgens de ethische regels van de PDTE.  Deze opleiding heb ik behaald in 2019. Daarnaast ben ik 7 jaar lang full en partime aan het werk geweest in een hondenpension. Waar ik alle soorten honden/rassen/ gedragingen meegemaakt heb. Op het moment vul ik dit in als ZZP-er als hulp bij een hondendagopvang met de trainingen, groepssamenstellingen en welzijn van de honden in de dagopvang. Ik mag met geluk spreken dat ik dagelijks met mijn grote passie honden kan werken.

In 2022 rondde ik de opleiding tot Kynologisch Masseurvoor honden bij Kynomassage af, en in 2023 heb ik daarvan de gevorderde masseur en acupressuur opleiding van afgerond.

Ik ben nog jong en nooit uitgeleerd ik volg nog regelmatig lezingen en workshops.

Sinds januari 2020 ben ik een samenwerking aangegaan met Stressless Dogs, en schrijf ik maandelijks artikelen en maak ik workshops voor in de online leeromgeving "de Stresslessdogs Academy".

 

 

Klik hier voor een uitgebreid overzicht Opleidingen, Lezingen en cursussen. 

 

Klik hier voor een overzicht werkervaring met honden

 

 

 

Foto's: Poosje fotografie