Mijn honden

Ik vind het belangrijk dat jullie weten wie mijn honden zijn. Nora en Ceo zijn immers de hoofdrol spelers in bijna al mijn artikelen, foto’s en video’s over gedrag. Ik vind het daarom belangrijk dat jullie hun ook een beetje leren kennen.

Wist je dat mijn honden geen commando’s kennen zoals zit en af? Ik zag daar zelf geen meerwaarde aan dus hebben ze het ook niet geleerd. Huh? Honden van een professional die geen zit of af kunnen op commando? Is dat erg? Nee!

Nora:
Nora is als herplaatser in April 2019 in ons leven gekomen toen zij 1,5 jaar oud was. Samen met Nora kwam er ook een rugzak aan gedragsproblemen met haar mee. Nora is gevonden op straat in Bulgarije, en wij zouden haar 2de gezin worden. Nora was bijvoorbeeld erg waaks, bang voor verkeer zoals fietser,brommers, auto’s eigenlijk alles met snelheid of harde geluiden. Ze dook dan in elkaar of koos voor de aanval. Nora had angstagressie en haar strategie was dan ook aanvallen, ze viel uit naar honden en mensen op straat, vanuit de auto, in huis, aan de riem en los. Vreemd bezoek ontvangen hebben wij lang niet gekund. Daarnaast had Nora last van re-directie agressie.  Als ze uitviel naar een andere hond, konden wij als begeleider soms ook een knauw verwachten als we niet snel uit de situatie gingen.

Inmiddels gaat het super met Nora, ze heeft nog steeds haar rugzakje, maar we hebben geleerd wat Nora haar stress emmer vult, en hoe we kunnen voorkomen dat Nora uitvalt. Het waaks zijn en de angst voor verkeer is weg. Bezoek ontvangen is geen enkel probleem meer. We kunnen zelfs met Nora naar een losloop gebied met loslopende honden en mensen, zonder dat we bang hoeven te zijn dat Nora de aanval inzet.  Dit heeft ons zeker 6 maanden lang intensief veel werk gekost. Maar het was alle inspanning meer dan waard.

Wil je haar voor en na video’s zien over het uitvallen? Bekijk Nora haar voor en na video’s HIER

Omdat wij geen achtergrond informatie over Nora hadden omdat ze op straat is gevonden, hebben wij bij Nora een DNA test laten doen.
Uit deze DNA test bleek dat Nora een village dog (dorpshond) is. Haar uitgebreide DNA profiel kun je vinden onder deze link.

 

Ceo:
In oktober 2019 hebben wij Ceo aan ons gezin toegevoegd.  6 maanden later nadat wij Nora in huis hadden genomen. Een gedurfde maar wel overwoge stap.  Ceo betekend ‘lucht’ in het Gallisch. Ceo is een Tamaskan-wolfdog. Een Hybride/ low content wolfhond. Ceo is netzoals Nora een enorme leermeester kwa gedrag voor ons. Zijn jachtinstinct is goed aanwezig, en hij is op zijn eigen eigenzinnige manier echt een bijzondere hond. Wolfhonden zijn zeker een grote uitdaging en hun mysterieuze karakter is ontzettend bijzonder.

Omdat Ceo zo groot is, en soms best indrukwekkend kan zijn voor zowel mensen als andere honden, hebben wij er een klus aan om hem te begeleiden. Ik zeg altijd dat wolfhonden ( netzoals buitenlandse honden overigens) echt hun eigen taaltje spreken.
Ook Ceo heeft ons een grote uitdaging gegeven. Ceo heeft namelijk moeite met alleen zijn, en gescheiden van zijn familie ( Ikzelf, Nora en mijn partner Kevin) is nog lastiger. Dit uit zich in huilen, onrustig gedrag en onzindelijk zijn. Met hem zijn we dus bezig om te kunnen omgaan met zijn verlatingsangst en hechtingsprobleem.  Ceo is best een hond die snel overloopt van emotie. En dit maakt hem zo bijzonder. Ondanks zijn grote lijf, is het een hond met een klein hartje. Als laatste heeft Ceo helaas medisch een probleem in zijn lendewervels, Hij heeft daar een vernauwing tussen de wervels en het gevolg is chronisch zenuwpijn. Een hond met chronisch pijn, gaat ook probleem gedrag ontwikkelen, korter lontje, soms ook uitvallen naar vreemde honden die te druk zijn etc.  Ceo was mijn inspiratie tot de opleiding tot honden masseur. Ceo is ook een voorbeeld dat veel gedragsproblemen door pijn/fysiek ongemak veroorzaakt worden. Daar heb ik ook een stukje over geschreven hier.

Ceo heeft ook een DNA-test gekregen, zijn aandeel grijze wolf vind je onder deze link.

Ik ben dolgelukkig met beide honden. Ze kunnen enorm goed met elkaar overweg en ze hebben een enorm sterke band met elkaar opgebouwd. Ik ben dan ook een echte trotse Dogmom als ik over mijn honden praat. Ik zou ze voor geen goud willen missen.

Mijn honden zijn niet perfect, Eigenlijk is bijna geen enkele hond perfect. Samen met meerdere collega’s in de hondenwereld hebben we een video gemaakt om te laten zien dat je niet hoeft te schamen voor je hond. Ook de honden van vele professionals zijn niet perfect. Ik ben heel blij om mee te mogen doen met dit leuke project.

Mijn honden zijn perfect met al hun imperfecties

#endthedogshame   #perfectlyimperfect

Bekijk deze video: