Mijn honden

Ik vind het belangrijk dat jullie weten wie mijn honden zijn. Nora en Ceo zijn immers de hoofdrol spelers in bijna al mijn artikelen, foto’s en video’s over gedrag. Ik vind het daarom belangrijk dat jullie hun ook een beetje leren kennen.

Nora:
Nora is als herplaatser in April 2019 in ons leven gekomen. Samen met Nora kwam er ook een rugzak aan gedragsproblemen met haar mee. Nora is gevonden op straat in Bulgarije, en wij zouden haar 2de gezin worden. Nora is ongeveer 2,5 jaar oud. Nora was bijvoorbeeld erg waaks, bang voor verkeer zoals fietser,brommers, auto’s eigenlijk alles met snelheid of harde geluiden.
Nora had angstagressie en haar strategie was dan ook aanvallen, ze viel uit naar honden en mensen op straat, vanuit de auto, in huis. Vreemd bezoek ontvangen hebben wij lang niet gekund.

Inmiddels gaat het super met Nora, ze heeft nog steeds haar rugzakje, maar we hebben geleerd wat Nora haar stress emmer vult, en hoe we kunnen voorkomen dat Nora uitvalt. Het waaks zijn en de angst voor verkeer is weg. Bezoek ontvangen gaat ook stukken beter. We kunnen zelfs met Nora naar een losloop gebied met loslopende honden en mensen, zonder dat we bang hoeven te zijn dat Nora de aanval inzet.

Omdat wij geen achtergrond informatie over Nora hadden omdat ze op straat is gevonden, hebben wij bij Nora een DNA test laten doen.
Uit deze DNA test bleek dat Nora een village dog (dorpshond) is.

Haar uitgebreide DNA profiel kun je vinden onder deze link.

Ceo:
In oktober 2019 hebben wij Ceo aan ons gezin toegevoegd. Ceo betekend ‘lucht’ in het Gallisch.
Ceo is een Tamaskan-wolfdog. Een low content wolfhond. Ceo is netzoals Nora een enorme leermeester kwa gedrag. Zijn jachtinstinct is goed aanwezig, en hij is op zijn eigen eigenzinnige manier echt een bijzondere hond.

Op dit moment is Ceo een heerlijke puber (geboren augustus 2019).
Omdat Ceo zo groot is, en soms best indrukwekkend kan zijn voor zowel mensen als andere honden, hebben wij er een klus aan om hem te begeleiden in zijn lompe enthousiasme.
Ook Ceo heeft ons een grote uitdaging gegeven. Ceo heeft namelijk moeite met alleen zijn, en gescheiden van zijn familie ( Ikzelf, Nora en mijn partner Kevin) is nog lastiger. Dit uit zich in huilen, onrustig gedrag en onzindelijk zijn.  Ceo is best een hond die snel overloopt van emotie. En dit maakt hem zo bijzonder. Ondanks zijn grote lijf, is het een hond met een klein hartje.

Ceo heeft ook een DNA-test gekregen, zijn uitgebreide DNA-profiel vind je onder deze link.

Ik ben dolgelukkig met beide honden. Ze kunnen enorm goed met elkaar overweg en ze hebben een enorm sterke band met elkaar opgebouwd. Ik ben dan ook een echte trotse Dogmom als ik over mijn honden praat. Ik zou ze voor geen goud willen missen.

 

 

Mijn honden zijn niet perfect, Eigenlijk is bijna geen enkele hond perfect. Samen met meerdere collega’s in de hondenwereld hebben we een video gemaakt om te laten zien dat je niet hoeft te schamen voor je hond. Ook de honden van vele professionals zijn niet perfect. Ik ben heel blij om mee te mogen doen met dit leuke project.

Mijn honden zijn perfect met al hun imperfecties

#endthedogshame   #perfectlyimperfect

Bekijk deze video: