Gedrag

Massage voor gedragsproblemen

Massage heeft ontzettend veel voordelen. Als een hond lichamelijk of mentaal uit balans is dan kan massage daar een prachtige tool bij zijn om de hond weer in balans te brengen. Ook honden met stress, vuurwerkangst en herplaatsers hebben veel baat bij massage. 

  • Massage kan een drukke hond meer ontspanning brengen, niet alleen op het moment zelf, maar ook in het dagelijks leven.
  • Massage helpt lichaamsbewustzijn en proprioceptie verbeteren. “Uit je hoofd in je lijf”.
  • Massage heeft invloed op het zenuwstelsel en hormoonstelsel, wat invloed kan hebben op het gedrag en gemoedstoestand van de hond. Waaronder ook beter kunnen concentreren.
  • Massage helpt stressverminderen, en gemoedstoestand verbeteren

Lichaam

Massage ondersteund het lijf

Massage kan je voor alle leeftijden inzetten, pups, puber, volwassen sporthond en senior.  Het heeft voor elke categorie zijn eigen voordelen. Massage is geschikt voor honden met een lichamelijke aandoening. Denk hierbij aan artrose, HD, ED, spondylose, enz.

  • Massage geeft verlichting van pijn.
  • Massage helpt de hond flexibel te blijven, niet alleen de spieren, ook de huid.
  • Massage verbetert de doorbloeding, stofwisseling en spijsvertering. Niet alleen in de huid en bindweefsel, maar ook in de spieren.
  • Massage helpt afvalstoffen in het lijf afvoeren.
  • Massage maakt de verklevingen los in het bindweefsel.

Massage aan huis

Voor een behandeling kom ik bij u thuis. Wanneer uw hond zich in zijn eigen omgeving bevindt kunnen ze gemakkelijker ontspannen en zorgt dit voor meer rust tijdens de behandeling. We starten met het bespreken van het Massage plan, dit plan heb ik van te voren op maat gemaakt aan de hand van een intake formulier. De hulpvraag van de klant ( Bijvoorbeeld meer ontspanning, ondersteuning bij gedrag of ondersteuning voor het lichaam) gaan we bespreken en we bespreken hoe massage in jullie casus het beste kan werken. Vervolgen doe ik een palpatie, en kunnen we buiten een bewegingsanalyse doen. Hiermee ga ik opzoek naar aandachtgebieden in het lijf, om hier met de massage of bewust aanraken rekening mee te houden. Indien nodig verwijs ik door naar een specialist zoals dierenarts, osteopaat etc. We doen een massage sessie of een bewustaanraken sessie *. Na de sessie geef ik een paar massage technieken mee voor jou om zelf te blijven toepassen op de hond. * Indien uw hond de massage niet toelaat, zullen we kijken naar alternatieven. Er wordt altijd rekening gehouden met de grenzen van uw hond, deze worden in geen enkel geval overschreden. Dwang en druk is onwenselijk en onacceptabel bij massage.

Voordelen Massage bij honden

Lichaamsbewustzijn

Honden die de wereld als spannend ervaren, heel druk zijn of vaak stress ervaren zijn veel in het hoofd bezig en daardoor minder bewust van hun lichaam. Of pups/ pubers die nog groeien.  Met massage zorg je dat ze hun lichaam weer gaan voelen. uit het hoofd terug in het lijf.

Stress reductie

Honden met probleemgedrag hebben vaak een overvolle stressemmer. Massage zorgt voor afname van o.a. het stresshormoon Cortisol. Daarnaast komen er stoffen vrij als Oxytocine, ook wel het ‘knuffelhormoon’ genoemd, die zorgen voor een fijn en blij gevoel.

Ontspanning en balans in het lijf

Bij stress zie je vaak alle spieren aanspannen in het lichaam. Deze spanning kan zich vast gaan zetten. En zit er spanning in je lijf, denk aan een stijve nek en schouders, Massage zorgt voor ontspanning. Ook kunnen hierdoor Emoties beter verwerkt worden. En is het goed voor jullie onderliggende band.

Pijnverlichting

Hond met pijnklachten? Massage helpt deze klachten te verminderen. Door ontspanning en warmte onderandere. Maar ook door de aanmaak van pijnverlichtende stofjes

Ontspannen en gezonder lijf

Het zorgt voor ontspanning van spieren, bindweefsel, huid, banden en pezen. En houd deze delen gezond.

Stimuleert doorbloeding en lymfe-afvoer

Dit zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen uit het lijf en toevoer van voedingstoffen en zuurstof naar alle cellen in het lichaam.

Gaan wij samen aan de slag?

€60 intake consult | €30 per vervolg sessie

reiskosten €0.35 per km