Vuurwerk angst

Is jouw hond bang voor vuurwerk? Word hij er ongerust van? Of heeft jouw hond echt een fobie?

Een hond die erg bang en gestrestst is, is moeilijk voor elke hondenouder, zelfs als je al heel veel ervaring met honden hebt. Ongeveer 27% van de honden zijn overmatig angstig. Als jouw hond snel bang is, dan ben je dus niet alleen. Een deel van deze honden hebben zelfs een vuurwerkfobie, wat betekent dat ze heftige paniekaanvallen kunnen krijgen. Deze honden zijn dan zo bang dat ze niet meer te bereiken zijn.

Helaas gaan heftige angsten en fobieën niet zomaar over. Nee, vaak worden ze zelfs erger naarmate je hond vaker aan de angst wordt blootgesteld.

Er zijn gelukkig wetenschappelijke methoden om deze angstcyclus te doorbreken. Deze cursus is gericht op het begrijpen van vuurwerkangst, de onderliggende emoties en stress, en de methoden voor het behandelen van vuurwerkangst te leren toepassen. Tijdens de cursus gaan we dieper in op de emotionele  processen die bij angst een rol spelen.  En gaan we ook met praktijk oefeningen aan de slag.

 

Dit traject is deels online, maar kan ook volledig online gevolgd worden als je verder weg woont. Woon je in en rondom Alphen aan de rijn, dan kun je natuurlijk ook volledig online deze cursus volgen. Maar je kunt ook 1 praktijk sessie met mij afspreken. 

Wat zit er in deze cursus?:

Een gratis kennismaking gesprek aan de telefoon

Voorbereiding doormiddel van een intake formulier

Een uitgebreide video les met de theorie van de cursus die je meerdere keren kunt terug kijken

Een op maat gemaakt advies en behandelplan die we tijdens een 1 op 1 consult gaan bespreken en oefenen

Een werkboek voor al je oefeningen

Vervolg begeleiding voor de gewenste periode in de maanden erna

Mijn boekje "Kijk eens"

Basis pakket

1 uitgebreide online video les van 45 minuten met de theorie en alle ins en outs over vuurwerk angst, een werkboek en het boekje "Kijk eens" en 1 prive sessie van een uur. Deze prive begeleiding sessie bespreken we en oefenen de praktijk. Dit kan online, maar ook op locatie. Jullie praktijk oefeningen heb ik op maat gemaakt aan de hand van het ingevulde intake formulier.

€85

Medium pakket

1 uitgebreide online video les van 45 minuten met de theorie en alle ins en outs over vuurwerk angst. een werkboek en het boekje "Kijk eens"
Een prive sessie van een uur. Deze prive begeleiding sessie bespreken we en oefenen de praktijk. Dit kan online, maar ook op locatie. Jullie praktijk oefeningen heb ik op maat gemaakt aan de hand van het ingevulde intake formulier.
Hierna spreken we elkaar nog 3x online voor ongeveer 30 minuten om de voortgang te bespreken en eventueel nieuwe oefeningen toe te passen. Tussen elke sessie zal ongeveer 3 weken zitten

€160

Plus pakket

1 uitgebreide online video les van 45 minuten met de theorie en alle ins en outs over vuurwerk angst. een werkboek en het boekje "Kijk eens"
Een prive sessie van een uur. Deze prive begeleiding sessie bespreken we en oefenen de praktijk. Dit kan online, maar ook op locatie. Jullie praktijk oefeningen heb ik op maat gemaakt aan de hand van het ingevulde intake formulier.
Hierna spreken we elkaar nog 6x online voor ongeveer 30 minuten om de voortgang te bespreken en eventueel nieuwe oefeningen toe te passen. Tussen elke sessie zal ongeveer 3 weken zitten

€235

*Ik heb in december 2022 de specialisatie cursus gevolgd voor professionals bij Amazing animal minds voor het begeleiden van dit probleem. Hierdoor kan ik jullie optimaal begeleiden. Daarnaast heeft mijn herplaatser Nora ook last van vuurwerk angst die gelukkig al een heel stuk minder is door deze training. Hierdoor weet ik ook persoonlijk hoe lastig het is om jouw hond zo in angst te zien, soms maanden achter elkaar.

**Vuurwerkangst begeleiding doe ik alleen in de maanden februari tot en met september. Wil je in oktober starten ben je helaas te laat, vanaf oktober beginnen namelijk voor veel al de knallen en heb je niet genoeg tijd en rust om met oud en nieuw vooruitgang geboekt te hebben. In januari is de rust maand en moet jouw hond tot rust komen van oudjaarsdag. Pas als jullie beide weer een beetje stressvrij zijn, kunnen we starten met dit traject.

Locatie: Alphen aan de Rijn                           Werkgebieden: Zuidholland, Noord-Holland, Utrecht

Voor locaties buiten Alphen aan de Rijn €0,30 per kilometer 

Gratis informatie? Lees het hier...                          Wie ben ik en hoe ga ik te werk?

Welke diensten bied ik nog meer?                          Kan ik een gratis kennismaking inplannen?

Wat zeggen mijn klanten?