Voedingsadvies

 "Holistische voeding"

Wil je als huisdiereigenaar: Zorgen voor een optimale preventieve gezondheidszorg waarbij je diverse ziekten in de toekomst kunt voorkomen?
Alleen voor de beste kwaliteit grondstoffen betalen?
Zeker weten dat de voeding die je het dier toestopt, in zijn totaliteit gebruikt kan worden en het lichaam voedt en versterkt?
Wil je écht weten wat je dagelijks, gemiddeld 14 jaar, in het lichaam van je huisdier stopt?

En…wil je gratis, levenslange professionele begeleiding bij het kiezen van het juiste dieet in elke levensfase en elke omstandigheid?

Kies voor AniFit! Een voeder, tot in detail afgestemd op de voedingsbehoefte van het dier. Aangepast aan het verteringsstelsel van onze gedomesticeerde honden en katten en inzetbaar in elke levensfase en gezondheidstoestand.

Ik wordt jouw persoonlijke voedingsadviseur, kosteloos het hele honden leven lang.

 

 

Voeding en Gedrag? Als gedragstherapeut is dit een vraag die mij vaker bezighoudt. Want we weten dat voeding invloed heeft op bepaald gedrag. Allereerst natuurlijk als een hond te weinig voer krijgt (honger, extreme honger maakt een hond ook narrig of uiteindelijk sloom en lusteloos), of als een hond teveel eten krijgt (sloom, zwaargewicht, moeilijker te bewegen), of als een hond pijn of ongemakken ervaart na het eten (ontstekingen in het spijsverteringskanaal of door allergie of onverdraaglijkheden.

Het is bewezen dat je met voeding invloed kunt uitoefenen op het gedrag van de hond, ontzettend veel minuscule bacteriën/ organisme in onze darmen bepalen voor een groot deel hoe we ons voelen en hoe we ons gedragen. Dit geldt ook voor onze honden. Gedragingen zoals angst, agressie kunnen we beïnvloedden met de juiste voeding. Met of zonder de juiste voeding kunnen we ons dus gelukkig of depressief voelen.  Dat geldt niet alleen voor ons, maar ook voor onze honden. Dit noemen ze je darm-microbioom.

Een ongezonde darm-microbioom geeft stress, en stress is de grondlegger van bijna alle gedragsproblemen. Naast werken aan het gedrag, is zorgen dat je met de juiste voeding ook de stress binnen in het lijf reduceert. Gezonde darmen en juiste voeding zorgt ook voor meer aanmaak van goede stoffen zoals bijvoorbeeld serotonine "het geluk hormoon".

Bij een gedragsconsult kijk ik dus ook naar voeding en gezondheid. Allergie, gevoeligheden, slechte vacht, verkeerde ontlasting kan ik dus helpen oplossen.