Gedragstherapie

Loop jij tegen gedragsproblemen aan met jouw hond?  En ben jij die  hondeneigenaar die op een liefdevolle en positieve manier wilt werken naar de oplossing. Natuurlijk onder begeleiding van een Gedragsdeskundige. Ben jij een honden eigenaar die de hond als volwaardig lid van het gezin ziet? Het welzijn fysiek en mentaal van je pup, puber, volwassen hond of senior voorop stelt? Wil je graag je hond beter leren lezen en begrijpen waarom hij iets doet? Ben jij de honden eigenaar die samen met je hond een uitdaging aan wilt gaan naar balans?

Je bent niet op zoek naar een Quick-fix maar begrijpt dat het tijd en inspanning kost.  Dan kan ik jou helpen!

 

Is jouw hond bang voor vuurwerk? Valt hij uit aan de lijn? vertoont hij agressie? Heeft hij moeite met bezoek ontvangen? Kan hij moeilijk alleen thuis zijn? Blaft hij veel? Heb je net een pup of adoptie hond en wil je begeleiding? Of heeft hij een ander gedragsprobleem? 

Communiceren in plaats van commanderen. In mijn methodes staat het welzijn van de hond centraal. Dit betekent dat ik samen met jou ga kijken naar de onderliggende emotie van de hond, waarom laat je hond dit gedrag zien en hoe kunnen we dit verbeteren voor zowel de hond als zijn of haar begeleider. In mijn methodes gebruik ik absoluut geen correcties, methodes met dwang of correctiemiddelen. Dit kan zowel schade brengen aan de fysieke als mentale toestand van de hond. Wat vertelt jouw hond jou met zijn gedrag? Welke emotie voelt hij daarbij? Ik kijk niet alleen naar de emotionele toestand van (jouzelf) en de hond. Maar ik kijk ook naar de fysieke gezondheid. Vaak gaan gedragsproblemen gepaard met gezondheidsproblemen. Ik kan naast gedragstherapie dus ook een traject aanvullen met een voedingsplan en een massageplan voor het lichaam.

Lijf en Gedrag in balans

Je krijgt van mij een eerlijk en duidelijk advies en ik bespreek al mijn bevindingen met jou, en geef u daarbij een hoop waardevolle tips mee.  Je leert van mij onder andere waarom je hond het gedrag uitvoert ( dus de onderliggende reden en emotie), hoe we het gedrag kunnen voorkomen en ombuigen.

Je kan met mij in veel verschillende vormen samenwerken. Ik bied zowel online prive begeleiding als praktijk begeleiding bij jou aan huis. Ook kun je bij mij online- cursussen volgen. 

 

Wat krijg je standaard van mij?:

Een gratis kennismaking gesprek aan de telefoon

Voorbereiding doormiddel van een intake formulier

Een op maat gemaakt management/trainingsplan via de mail

Praktische handvaten tijdens praktijk situaties

Mijn boekje "Kijk eens"

Ik observeer de hond en doe een stress test

Begrip over het gedrag, elkaar weer begrijpen

3 maanden nazorg en onbeperkt vragen stellen

Los online consult

Online consult. Na het consult weet je waar het gedrag vandaan komt en welke emotie dit gedrag aanzet. Ook leer je van mij wat we kunnen doen om jouw hond er op de juiste manier bij te helpen en te begeleiden. Dit consult duurt +- 1,5 uur. En kan voor heel veel problemen ingezet worden.

€85
Bekijk het aanbod

 Pakket "Samen op weg"

We gaan samen een aantal weken aan de slag om de samenwerking tussen jou en jouw hond weer in balans te brengen met wederzijds vertrouwen.
Samen op weg traject bestaat uit een online intake consult van 1,5 uur en een praktijksessie in jouw eigen omgeving van 1 uur. Je krijgt alle theoretische kennis en daarna gaan we de theorie in de praktijk brengen en oefenen. Plezier, respect, begrip en succes. Het pakket is uit te breidden voor meer sessies naar de behoefte van de klant.

€175 start tarief
€60 per extra sessie
Bekijk het aanbod

Sociale wandeling

Een sociale wandeling is een wandeling in duo vorm. Tijdens een wandeling houden wij gepaste afstand tussen de honden en is er altijd een leerzaam doel. Voor pups kan je een wandeling gebruiken om te socialiseren met andere honden. Maar voornamelijk wordt de wandeling ingezet bij honden die spanning opbouwen bij het zien van andere honden. Dit komt meestal door angst of stress.

€27.50
Of als pakket €75
Bekijk het aanbod

Vuurwerkangst

Ik heb mij gespecialiseerd in dit probleem. Dit traject is geschikt voor honden met milde geluidsangst tot honden met echte angstfobieën. We gaan samen aan de slag en je kunt kiezen uit meerdere begeleiding soorten. Zo kun je zo veel of zo weinig begeleiding krijgen als dat jullie samen nodig hebben. Dit traject kan ook volledig online, of deels online en in de praktijk

Vanaf €85
Bekijk het aanbod

Voor elke hond

Iedere hond kan bij mij terecht. Pup, Puber, Volwassen, Senior

Goede gewoontes

Van mij leer je onder andere goede gewoontes om met jouw hond om te kunnen gaan, waardoor jullie beide vlekkeloos samen kunnen gaan leven

Elkaar begrijpen

We gaan ons verdiepen in lichaamstaal van de hond. Wat vertelt hij jouw allemaal en hoe kun je die informatie inzetten om het probleem op te lossen en jouw hond zelfverzekerder te maken.

Management

Probleem gedrag voorkomen, veiligheid, met moeilijke situaties om leren gaan en het tegengaan van slechte gewoontes.

Emoties veranderen

Veel probleem gedrag wordt veroorzaakt door negatieve emoties zoals angst, onzekerheid en pijn. Die emoties gaan we ombuigen naar positieve emoties. We maken de hond zelfverzekerd in moeilijke situaties

Zonder correcties

We gaan zonder correcties en methodes met dwang aan de slag. We zetten jouzelf en de hond op voor succes zodat we gewenst gedrag kunnen belonen.

 


Zeer capabele hondentrainer die -ja dat is zonder dollen echt bijzonder - ook met mensen kan omgaan! Natuurlijk staat de hond voorop, maar vaak moet het baasje iets veranderen en Amber blijft daarbij heel lief en respectvol. Ze weet enorm veel van hondengedrag en heeft ook veel ervaring met rescued honden uit het buitenland. Doen!
- Eva van Duijn met haar honden Sam en Poets


 

Locatie: Alphen aan de Rijn                           Werkgebieden: Zuidholland, Noord-Holland, Utrecht

Voor locaties buiten Alphen aan de Rijn €0,30 per kilometer 

Gratis informatie? Lees het hier...                          Wie ben ik en hoe ga ik te werk?

Welke diensten bied ik nog meer?                          Kan ik een gratis kennismaking inplannen?

Wat zeggen mijn klanten?