Introductie Nora en Ceo

Deze video toont de introductie van Nora en puppy Ceo.

Voorafgaand zijn we al druk bezig geweest met geur conditionering. We hebben veel met geur kleedjes gewerkt zodat de geur van beide al bekend zou zijn. Ook hebben we over de locatie goed nagedacht, een veilig omheind veld zodat ze los kunnen. Ook is dit een veld waar Nora alleen maar positieve ervaringen met andere honden heeft gehad. En we wilde het graag buiten doen omdat Nora buiten beter met moeilijke situaties kan omgaan.

Dit filmpje is een heel kort stukje van de hele introductie. Deze heb ik vertraagd en grotendeels benoemt wat er te zien is voor jullie. In het filmpje heb ik alleen benoemd wat Nora doet.

– Tongelen: Kort aflikken van de bek, duid op stress meestal.
– Boogje lopen: In hondentaal is het confronterend om ergens recht op af te lopen, Nora loopt dan ook vaak met een bocht of zijwaarts.
– Wegkijken en ogen toeknijpen: Staren is ook erg confronterend, met het wegkijken probeert Nora de vrede te bewaren. De toegeknepen ogen helpen hierbij, het maakt haar blik wat zachter en toont dat Nora geen vreemde bedoelingen heeft
– Nora’s staart vertelt ook hele verhalen, let daar maar eens goed op
– Dippen: Soms zie je Nora even met haar neus naar de grond gaan, netalsof ze daar even moet snuffelen. Dit is ook een manier waarin Nora laat zien dat het spannend is. Ze doet gewoon even net alsof ze wat anders doet.

Uiteraard gebeurt er nog zoveel meer. En wat zie je allemaal als je naar Ceo kijkt??
Meer weten stuur mij gerust een berichtje

Edit: dit is maar een heel klein stukje van de introductie. En vertelt dus niet het hele verhaal en voorbereiding.