Gedragsbegeleiding

Gedragsbegeleiding, pup, puber, volwassen hond en senior.

Loop jij tegen iets aan met je hond?
Wil je graag advies of tips en tricks ontvangen. Wil je graag al je vragen kunnen stellen of iemand die met je meekijkt in jou situatie?

Van mij leer je onder anderen :
– Goede gewoontes voor een hondeneigenaar
– Opvoeden op een liefdevolle manier
– Probleem gedrag voorkomen
– Wat vertelt jou hond jou met zijn gedrag
– Elkaar begrijpen
– Wat zijn de natuurlijke behoeftes van de hond
– Ongewenst gedrag ombuigen naar gewenst gedrag
– Situatie management (=voorkomen van)

Welke mogelijkheden kan ik u bieden?

 • Telefonisch consult €25,-
  Tijdens een telefonisch consult kunt u 30 minuten lang al u vragen bij mij kwijt.
  En kan ik u waardevolle tips en adviezen geven.
  Let op: niet alle problemen zijn geschikt voor een telefonisch consult.
  Twijfelt u of het géén waar u tegen aanloopt, besproken kan worden via een telefonisch consult? Neem dan gerust contact met mij op. Mocht ik tijdens ons gesprek merken dat het probleem te groot is voor enkel een telefonisch consult. Dan zal ik u doorverwijzen naar één van mijn andere diensten.
 •  

  Puppen:

  • Nieuwe pup consult €45,- ( van ca. 60 minuten excl. reiskosten)
   De eerste maanden van je pup zijn vaak cruciaal voor een goede basis voor sociaal en evenwichtig gedrag. Om op te kunnen groeien tot een zelfverzekerde en sociaal vaardige hond heeft je pup vaak wat begeleiding nodig. U krijgt tijdens dit consult veel tips en adviezen om je pup de optimale start te geven. Niet alleen tips voor een goede socialisatie, maar ook tips om probleem gedrag te voorkomen. Aanbod komt bijvoorbeeld: het puppy-proof maken van uw huis, bijtgedrag, lichaamstaal, goede socialisatie en activiteiten die de hond helpen fysiek en mentaal te ontwikkelen. Maar ook overprikkeling en het welzijn.  Voor dit consult kom ik bij u thuis of gaan we naar een locatie en is inclusief mijn boekje : “Kijk eens”

   

   

  • Individuele puppycursus €20,- per les ( van ca. 30 minuten excl. reiskosten)
   De eerste maanden van je pup zijn vaak cruciaal voor een goede basis voor sociaal en evenwichtig gedrag. Om op te kunnen groeien tot een zelfverzekerde en sociaal vaardige hond heeft je pup vaak wat begeleiding nodig.

   Deze lessen geef ik individueel.  Ik leer u dan de belangrijkste dingen van de socialisatie, leerprincipes van de hond, wat doe je als de pup opspringt of bijt. Wandelen aan een slappe lijn en we geven aandacht aan het hierkomen. Maar ook aan het zelfvertrouwen en sociale vaardigheden van de pup.  De lessen zijn bij jou thuis of op locatie. Sommige lessen zullen vergezelt worden van een stabiele volwassen hond.  We hebben aandacht voor het puppyproof maken van het huis, liefdevol opvoeden en hondentaal.  Dit is inclusief mijn boekje “Kijk eens”. En de lessen achteraf beschreven op de mail.

   Ik heb geen vast pakket voor de puppycursus. We bepalen het aantal lessen op de behoeftes van de hond en de begeleider. Hierin ben ik volledig flexibel.

   

   

  Gedragsconsulten

   • Los Gedragsconsult € 60,- (van ca. 60 minuten excl. reiskosten).
    Tijdens een consult kom ik bij u thuis en bespreek ik samen met u het gedrag van uw hond. Stel ik u vragen en zal ik uw hond goed observeren. U vult voorafgaand van het gesprek een vragenlijst in zodat ik mijn huiswerk kan doen.
    U krijgt van mij een eerlijk en duidelijk advies en ik bespreek al mijn bevindingen met u, en geef u daarbij een hoop waardevolle tips mee. Je leert van mij onder andere waarom je hond het gedrag uitvoert ( dus de onderliggende reden en emotie), hoe we het gedrag kunnen voorkomen en ombuigen. Activiteiten die de hond helpen relaxen en zelfvertrouwen op te bouwen. We kijken naar de natuurlijke behoeftes van de hond en ik geef je een op maat gemaakt managementplan/trainingsplan.
    Dit intake gesprek is inclusief mijn boekje ‘Kijk eens”.
   • Gedragsconsult  inclusief een uitgebreid verslag € 65,- (van ca. 60 minuten excl. reiskosten).
    Tijdens een consult kom ik bij u thuis en bespreek ik samen met u het gedrag van uw hond. Stel ik u vragen en zal ik uw hond goed observeren. U vult voorafgaand aan het gesprek een vragenlijst in zodat ik mijn huiswerk kan doen. U krijgt van mij een duidelijk eerste advies en ik bespreek al mijn bevindingen en geef u een hoop waardevolle tips mee. Je leert van mij onder andere waarom je hond het gedrag uitvoert ( dus de onderliggende reden en emotie), hoe we het gedrag kunnen voorkomen en ombuigen. Activiteiten die de hond helpen relaxen en zelfvertrouwen op te bouwen. We kijken naar de natuurlijke behoeftes van de hond en ik geef je een op maat gemaakt managementplan/trainingsplan.
    Dit intake gesprek is inclusief mijn boekje ‘Kijk eens”. Ook krijgt u van mij een uitgebreid verslag, van wat wij besproken hebben, wat mijn bevindingen waren en al mijn adviezen die ik gegeven heb tijdens het gesprek, deze worden u per mail toe gestuurd, zodat u alles nog eens rustig kunt nalezen.
  • Mocht er na een consult of traject toch behoefte zijn aan extra begeleiding, ook dit kan
   • Opvolgconsulten €50,- (van ca. 60 minuten excl. reiskosten).
    Het kan zijn dat er na een eerste consult nog een vervolgafspraak word gemaakt of nodig is. Een vervolgafspraak duurt 60 minuten en achteraf ontvangt u nog kort puntsgewijs wat we hebben besproken/geoefent

   

   

   

    • Trajecten Lespakket €275,-  excl. reiskosten
     Als het een groter of complexer gedragsprobleem is, zal ik u aanraden een traject met mij in te gaan. Hiervoor zijn er namelijk soms meerdere bezoeken nodig, en trainingen op bijvoorbeeld verschillende locaties. In een traject zit standaard:
     – Intake consult van circa 60 minuten
     – Uitgebreid verslag van mijn bevindingen en advies plan
     – 4 losse praktijk lessen van circa 45-60 minuten, deze 4 praktijklessen zijn vrij van reiskosten.
     – Onbeperkt begeleiding voor vragen over het traject gedurende 3 maanden.

  *reiskosten bedragen €0,19 per kilometer (voor locaties buiten Alphen a/d Rijn, ik bereken zowel de heen als de terugreis).

  Betalingen kunnen worden betaald via een Tikkie/betaalverzoek of via een factuur wat ik u zal toesturen.