Sociale wandeling

 "Sociale wandeling"

€27.50 ,-

Of als Pakket van 3x wandelen €75-,

 

Een sociale wandeling is een wandeling met kleine groepjes honden of duo’s die gewandeld wordt onder begeleiding van een gedragsdeskundige of zonder, maar  wel altijd met een leerzaam doel. Tijdens een wandeling is er altijd voldoende ruimte en afstand en tijd voor de cursist en hond. We werken aan sociale vaardigheden. Sociale vaardigheden naar andere honden, maar ook de sociale vaardigheden naar mensen toe worden geoefend.

Je kan sociale wandelingen voor alle soorten honden in zetten ( met uitzondering van de honden die heel heftig uitvallen, die kunnen in een later stadium in hun eigen traject wel meedoen aan deze wandelingen).

Voor pups kan je een therapeutische wandeling gebruiken om te socialiseren met andere honden, honden taal te leren en nette manieren te leren hoe je andere honden of mensen begroet. Voor volwassen honden is het een fijne manier om op een veilige manier sociaal contact te hebben met andere honden, honden blijven natuurlijk sociale dieren.

Maar voornamelijk wordt de sociale/therapeutische wandeling ingezet bij honden die spanning opbouwen bij het zien van andere honden. Dit kan spanning zijn omdat ze het helemaal fantastisch vinden en hierdoor erg hyper worden, maar het kan ook spanning zijn vanuit angst en stress. Een therapeutische wandeling is een hele fijne manier om op een gecontroleerde manier gewenst gedrag te oefenen op afstand van een andere hond.

Ik heb over de sociale wandelingen een uitgebreid artikel geschreven. Lees hem hier.

Wat je krijgt:

Een gratis kennismaking gesprek aan de telefoon

Individuele begeleiding, geen groepssessie

1 wandeling met een andere hond van 45 minuten

Uitleg over sociale vaardigheden bij honden

Praktische handvaten tijdens praktijk situaties

Ik observeer de hond en leer jou hondentaal

Begrip over het gedrag, elkaar weer begrijpen